PÁLAVA 150 g

360,00 Kč
S DPH Doručení: obratem*

Pálava, původ Mikulovská podoblast, balení 150 g

Moravská kvasinka Pálava je vhodná pro vinifikaci moštu této bílé odrůdy především z hlediska aktivity enzymového aparátu, který tzv. otevírá tramínové aroma společně s tóny vanilky. Použitím našich odrůdových kvasinek dosáhnete vyšší senzorické diverzity u vašich vín a to konkrétně ročníkové i odrůdové.

Počet
Není skladem

Vzhledem k tomu, že Moravské odrůdové kvasinky jsou izoláty z tuzemských vinohradů, vyžadují odlišnou péči než jiné komerční kmeny vinařských kvasinek. Pro plynulý průběh fermentace potřebují kvasinky minimálně 200 mg/l asimilovatelného dusíku. Dále doporučujeme přidat preparát obsahující buněčné stěny. Teplotu fermentace v úvodní fázi rozkvášení je vhodné volit v intervalu 18 – 20 °C. Mošt doporučujeme odkalit maximálně na turbiditu 150 NTU. Doporučený postup přípravy zákvasu je uveden na obalu kvasinkového preparátu.