

Ryzlink vlašský, původ Mikulovská podoblast, balení 600 g
Pro výrobu vín z této aromatické odrůdy jsme pro Vás připravili odrůdovou kvasinku, která díky svým vlastnostem zajišťuje plynulý průběh fermentace a zvýraznění odrůdového aroma. Pro vznik velkého vína je potřeba i velká kvasinka, která jednotlivé látky v moštu “otevírá“, ale nepřeměňuje ho na uniformní produkt vlivem svého metabolismu.
Vzhledem k tomu, že Moravské odrůdové kvasinky jsou izoláty z tuzemských vinohradů, vyžadují odlišnou péči než jiné komerční kmeny vinařských kvasinek. Pro plynulý průběh fermentace potřebují kvasinky minimálně 200 mg/l asimilovatelného dusíku. Dále doporučujeme přidat preparát obsahující buněčné stěny. Teplotu fermentace v úvodní fázi rozkvášení je vhodné volit v intervalu 18 – 20 °C. Mošt doporučujeme odkalit maximálně na turbiditu 150 NTU. Doporučený postup přípravy zákvasu je uveden na obalu kvasinkového preparátu.