Rulandské bílé
  • Rulandské bílé

RULANDSKÉ BÍLÉ 150 g

600,00 Kč
S DPH Doručení: obratem*

Rulandské bílé, původ Slovácká podoblast, balení 150 g

Kvasinka Saccharomyces cerevisiae určená pro fermentaci vín odrůdy Rulandské bílé byla izolována z viniční tratě, na které jsou stabilně získávána vína vysokých kvalit. Použití této kvasinky výrazně podtrhuje a zvýrazňuje odrůdový charakter vyráběných vín.

Počet
výrobek na objednávku, termín dodání upřesníme telefonicky, nebo e-mailem

Vzhledem k tomu, že Moravské odrůdové kvasinky jsou izoláty z tuzemských vinohradů, vyžadují odlišnou péči než jiné komerční kmeny vinařských kvasinek. Pro plynulý průběh fermentace potřebují kvasinky minimálně 200 mg/l asimilovatelného dusíku. Dále doporučujeme přidat preparát obsahující buněčné stěny. Teplotu fermentace v úvodní fázi rozkvášení je vhodné volit v intervalu 18 – 20 °C. Mošt doporučujeme odkalit maximálně na turbiditu 150 NTU. Doporučený postup přípravy zákvasu je uveden na obalu kvasinkového preparátu.