

Rulandské bílé, původ Slovácká podoblast, balení 150 g
Kvasinka Saccharomyces cerevisiae určená pro fermentaci vín odrůdy Rulandské bílé byla izolována z viniční tratě, na které jsou stabilně získávána vína vysokých kvalit. Použití této kvasinky výrazně podtrhuje a zvýrazňuje odrůdový charakter vyráběných vín.
Vzhledem k tomu, že Moravské odrůdové kvasinky jsou izoláty z tuzemských vinohradů, vyžadují odlišnou péči než jiné komerční kmeny vinařských kvasinek. Pro plynulý průběh fermentace potřebují kvasinky minimálně 200 mg/l asimilovatelného dusíku. Dále doporučujeme přidat preparát obsahující buněčné stěny. Teplotu fermentace v úvodní fázi rozkvášení je vhodné volit v intervalu 18 – 20 °C. Mošt doporučujeme odkalit maximálně na turbiditu 150 NTU. Doporučený postup přípravy zákvasu je uveden na obalu kvasinkového preparátu.